Продължете към съдържанието
Начало » Блог » Разкриване на Мистериите на Египет с Енчантед Турс

Разкриване на Мистериите на Египет с Енчантед Турс

  Добре дошли в блога на Енчантед Турс, където ви представяме най-вълнуващите дестинации за гийковете. Днес ще ви отведем на пътешествие до страната на древните чудеса – Египет. Присъединете се към нас, докато разкриваме тайните на тази завладяваща държава, богата на история, култура и митология.

  Изследвайте пирамидите в Гиза:

  Никое пътуване до Египет не е завършено без посещение на величествените пирамиди в Гиза. Впечатлете се от архитектурното величие на тези древни сгради, построени като гробници за фараоните. Докато стоите в изумление пред Голямата пирамида на Хеопс, нека нашите експертни водачи ви пренесат в миналото, споделяйки ви разкази за древните фараони и тайните, които се крият в тези колосални структури.

  Опознайте храмовете в Луксор и Карнак:

  Започнете едно пътешествие към древния град Тиба, днес известен като Луксор, където ще откриете впечатляващите храмове на Луксор и Карнак. Потопете се във великолепието на тези свети места, украсени със сложни резби и високи капители. Нека нашите експертни гидове ви разкрият историите на боговете и богините, които били почитани тук, и се разходете по руините на някога могъщата империя на фараоните.

  Плаване по река Нил:

  За истински вълнуващо преживяване, заповядайте на пътешествие с кораб по река Нил. Плуващо по жилата на Египет, ще видите безвременните пейзажи и живописните села по бреговете на реката. Докато плавате между древни храмове и зелени полета, ще се насладите на комфорта на нашите луксозни кораби, със съвременни удобства и вкусна кухня. Нека Нил ви бъде водач, докато откривате скритите съкровища на Египет.

  Разкази от Долината на царете:

  Поглътнете тайните на Долината на царете, където фараоните от Новото царство са погребани. Разгледайте гробницата на Тутанкамон и се възхитете от съкровищата, открити в този древен погребален комплекс. Нашите египтолози ще споделят историите на тези известни владетели, техните вярвания за живот след смъртта и сложните ритуали, с които ги придружавали при пътуването им във вечността.

  Изживяване на живота и културата в Кайро:

  Никое посещение на Египет не е пълно без разходка из неговата шумна столица – Кайро. Потопете се в живота и шума на градските пазари, където можете да се пазарите за подправки, бижута и традиционни ръчни изделия. Разгледайте Египетския музей, дом на голяма колекция от древни артефакти, включително вълнуващата златна маска на Тутанкамон. И не забравяйте да се насладите на вкусовете на египетската кухня.

  Египет е страна, която пленява въображението на пътешествениците векове наред. С Енчантед Турс можете да се отправите на приключение, което ще разпали желанията на приключенеца вътре във вас, като разкривате древните чудеса и се потапяте в богатата култура и митология на тази изключителна държава. 

  Proceed Booking